Mission:

Vi er en lille virksomhed, med én mission. Vi vil sætte mere fokus på legens værdi.
Vi tror på at den aktive leg kan hjælpe børn til bedre trivsel og udvikling i dagligdagen og blandt kammeraterne i det sociale liv.


Vision:

At gå forrest og skabe en #legeepidemi i hele Danmark.
At alle børn som voksne bruger legen aktivt og ser magien i denne, når den opstår.  
At segmentere at legen har værdi i sig selv. At gøre leg nemt tilgængelig i både skolen, fritiden og hjemme i privaten.
- Dét skylder vi legen og vores børn! 

Familien Legehjul består af

Kim på 40 år, der er uddannet tømrer, men har arbejdsmæssigt lavet lidt af hvert. Ligefra Stand Up Comedy og radio til butikschef, eventarrangør og nu helhjertet Legeonkel og fuldtidsarbejdende på Legehjulsprojektet. Gift med barndomskæresten Manja som også er 40 år. Hun er uddannet pædagog og har brugt legen meget i sin hverdag. Hun er sej overlever af kritisk sygdom og arbejder nu på kontor og leger alt det hun kan i sin fritid. Børnene Iben på knap 17 år, gymnasieelev, engageret i alverdens udvalg, jobber i Flying Tiger og rigtig god Legekammerat og ideudvikler i Legehjul. Sammen med søster Anika på 15 år har hun også et lille strygefirma “Det stryger vi”. Anika er stadig folkeskoleelev, ivrig sportsudøver, super babysitter, bagerjomfru i Føtex og elsker de mere stille lege og de små børn, som hun tålmodigt tager sig af. Og så er der Kalle på 12 år, han er også folkeskoleelev, basketballspiller og ivrig skater i sin fritid. Han er super med børn, og babysitter også alt det han kan. Kalle er altid med på Legeevents, han er mega god til at sætte legen igang og har altid en lille flok fans, når legen er slut.


Hvem er vi?

Vi er først og fremmest en familie, der står sammen, en familie der prioriterer tid sammen og en familie, der elsker at lege. Vi opfandt vores app Legehjul udfra frustrationer i vores egen hverdag. Børn, der kom hjem med dårlige frikvarteroplevelser, børn, der blev lidt for inaktive og sløve, og vi erfarede hurtigt, at når vi gik forrest i legen, arrangerede og legede med, så blev stemningen høj og helt magisk. Vi introducerede Legehjul i klasserne i papirform, men måtte hurtigt sande at legene hurtigt blev glemt, og at lærere sjældent har tid til at genopfriske og lege med. Legen havde ikke, og har til stadighed ikke, høj nok status til at blive sådan rigtigt prioriteret som noget der har værdi, slet ikke i skoleregi. Så derfor er vi blevet en familie med en drøm og mission om at sprede en landsdækkende #legeEpidemi

Vi har altid brugt legen i vores familie, især når pligter og udfordringer har fyldt vores liv og hverdag. Vi elsker at citere Mary Poppins, når vi skal sætte fokus på noget af det, som legen kan, for hun siger det så fint: "In every job there must be done. There is an element of fun. You find the fun and snap, the job´s a game”

Legen kan bruges til så meget, motion bliver sjov, når det lige pludselig er Fangeleg, man leger og ikke en regulær løbetur, man tager på. Legen er fantastisk træning og genoptræning og efter en god omgang Giftig jord på legepladsen, er man øm i alle muskler dagen efter :-) Legen er også et fantastisk redskab til at styrke de sociale relationer, til det inkluderende fællesskab, men f.eks. også til at udvikle de sociale, sproglige og motoriske kompetencer hos den enkelte.

Vi håber, at vi som legens ambassadører kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtig legen er. At vi kan inspirere til mere leg og få gang i #legeEpidemi i Danmark, Norden, Europa og måske hele verden!!

I forhold til produktet vi har udviklet Appen Legehjul, ja så håber vi, at vi kan tjene penge på den, så vi kan udvikle den, få nye fede funktioner, optage nye lege, udvide med selskabslege, cykellege og meget mere. Vi drømmer om at kunne lave Store legedage i hele landet. Kæmpe skærm og så bare DREJ OG LEG.

Om at lave vores app

Som skrevet tidligere fik vi ideen udfra udfordringer i vores egen hverdag, men fra ide til realisering gik der alt for lang tid, når man er en utålmodig og ivrig familie. Ideen havde vi jo haft længe, og Legehjul var altid samtaleemnet til alle, der gad høre på os. I september 2012 startede vi op, men vi var uheldige med en udvikler, der sprang fra lige før mål, og jagten på en ny udvikler gik både til Filippinerne, Jylland og endte i København. Vi valgte en ny udvikler, vi kunne have møder med ansigt til ansigt, selvom det ikke var den billigste løsning. Alle i familien bakkede op om, det nu meget dyrere, projekt. Alle familiens ferier blev inddraget, så vi kunne finde penge til at realisere appen, og i foråret 2013 kom vi for alvor igang med appen igen.

18. april 2014, gik vi i luften med en gennemtestet Legehjul app. Den havde dengang 14 lege og var “kun" en app (idag har den 37 lege og mange flere er på vej). Ret hurtigt måtte vi finde penge til udvikling af en version til skolernes smartboard og UNI-Login system samt små justeringer i legebiblioteket og selvfølgelig mange flere lege. Vi havde egentlig ikke gjort os så mange tanker om, hvad vi ville have ud af det hele, vi ville “bare” realisere ideen, give legen en megafon, hjælpe og inspirere til at bruge, genopfriske og huske den danske legekultur. Digitaliseringen havde gjort sit indtog, og vi ville bruge den som springbræt til den aktive og sociale leg. Konceptet har dog udviklet sig i retninger, vi ikke havde tænkt, heldigvis. LegeEvents, Teambuilding eller Playbuilding, børnefødselsdage, foredrag og salg til skoler har sneget sig ind, og der sættes dagligt flere nye skibe i søen. Vi er vilde med det!

Legen har sneget sig ind alle vegne og familie, venner og kolleger har taget den til sig. Vi har erfaret, endnu engang, at de fleste rigtig gerne vil lege, men det kræver, at der er en, der tør gå forrest, så det gør vi. Vi går forrest i hverdagen, leger og dyster, når vi skal afgøre uenigheder, leger med pligterne og tager legen med alle de steder vi kan. Første gang vi genindførte legen til familiefødselsdagen, var der mange forbehold. Farmor mente hun var for gammel, mormor kunne ikke løbe, lille fætter W. gad ikke være med, kusine K kunne bedre lide en anden leg, og fætter M synes, det var for barnligt. Så startede vi legen med dem der gad, og det smittede. Dem, der kun kiggede på, kom også til at grine, og de gode råd røg over sidelinjen. Næste leg var der flere med, og nu er der sjældent nogen, der står over :-) Legen tiltrækker naboer og børn på vejen, så det bliver tit en mægtig fest. Det vigtigste i alt det her er, at vi voksne går forrest, vi giver den alt hvad vi kan og bliver tit revet så meget med, at vi hviner og skraldgriner. Vi er engagerede og på, og det er vi ikke mindst fordi, vi faktisk elsker at lege. Hvem kan være sur, når man står og skal få elastikken til at vandre ned af ansigtet med grimasser? Vi sørger også altid for at finde på lege og dyster som kræve forskellige kompetencer og færdigheder. Farmor er ret sej på stylter, morfar er gammel gymnast, farfar elskede at kaste med kugler, fætter W. er mega god til at skrive med numsen og kusine K. har fået ny ynglingsleg. Vi elsker at finde på, komme med nye lege, give de gamle et tvist og købe nyt legetøj.

I den kommende tid håber vi på, at legehjul kommer ud til endnu flere, både via skoler og som app. Vi har lidt firma legeevents, arbejder på at udvikle cykellege og flere lege generelt. Vi vil rigtig gerne ud i landet og lege mere. På campingpladser, plejehjem, til store legedage, festivaller, byfesten osv. En Danmarks turné ville være lige i øjet. I al hemmelighed arbejder vi på at lancere en årlig tilbagevendende lege begivenhed :-) Vi drømmer store drømme og en kæmpe pose penge til det hele. Play is the highest form of research og guf for hjerner :-)

Store legehilsner familien Legehjul
Østerhøjvej 15B, st. | 2750 Ballerup | mobil: 29 93 74 27 | kontakt@legehjul.dk